Altijd zelf het stuur van
verbetering in handen
houden, dat werkt voor u het beste

Sinds 2004 is Acumen actief in de financiële dienstverlening. Onze opgedane ervaring bij verzekeraars en pensioenbeheerders heeft geleid tot een groep energieke en ervaren consultants in combinatie met een aantal specifieke klantwensen gerichte oplossingen. Nieuwsgierigheid en plezier in het werk is altijd een belangrijke factor geweest die de samenwerking met elkaar en met onze opdrachtgevers tot een succes heeft gebracht.

Onze aanpak

Door de jaren heen hebben wij de theorie en praktijk gecombineerd en omgezet in een succesvolle aanpak.
De werkwijze zelf is herkenbaar, maar onze ervaring en kunde geeft net iets extra's aan de door ons doorontwikkelde best practice.

Assessment

Onze aanpak bevat een assessment waarin wij een beoordeling van de situatie doen op basis van een checklist.

Analysis

De uitkomst van het assessment zetten wij af tegen onze best practice en we komen met een implementatie voorstel en business case die samen snel resultaat opleveren.

Configuration

Ons configureerbare raamwerk voor procesinrichting en -automatisering levert een op maat gesneden oplossing waarmee de gewenste procesverbetering gerealiseerd wordt.

Continous improvement

Continue verbetering is ons uitgangspunt. Wij blijven betrokken bij de uitrol in de organisatie en de doorontwikkeling van de verandering.

Ontmoet onze experts

Richard Bakker

Partner

Richard heeft een goed ontwikkeld probleemoplossend vermogen. Is resultaatgericht en sterk in organiseren. Hij past deze vaardigheden toe bij het implementeren van het dienstenpakket van Acumen. Zijn specialisme is het leiden van (agile) projecten en programma’s, aangevuld met change- & lijnmanagement. Richard is gericht op samenwerken en wordt ervaren als een prettige gesprekspartner op alle niveaus.

Paul Veerkamp

Partner

Paul is een ervaren managementconsultant, die sinds 1992 werkzaam is in de financiële dienstverlening. De laatste jaren als bedrijfsarchitect maar hij heeft ervaring met het volledige Acumen portfolio.

Paul is een oorspronkelijke denker, die voor bijna elke situatie een nieuwe invalshoek aanbrengt. Als architect bewaakt hij de samenhang en behoudt hij overzicht. Hij brengt partijen bij elkaar.  

René Beune

Partner

Rene is een snelle denker en krijgt een organisatie in beweging bij moeilijke verandertrajecten. Zijn kracht is het bedenken van beheersbare oplossingen om deze vervolgens begrijpelijk uit te kunnen leggen en begeleiden tot een werkende implementatie.

Rene stuwt daarbij zijn omgeving en collega’s naar een hoger niveau.

Hans Bollee

Consultant

Hans heeft verschillende rollen vervuld waaronder projectmanager, interimmanager en verandermanager en dan met name in het verzekeringsdomein. Hans boekt resultaten door het winnen van vertrouwen en het brengen van rust zowel bij management als medewerkers. Hij is sterk in het coachen en geven van feedback waardoor de organisatie volwassener wordt.

Inge Nijhuis

Consultant

Inge Nijhuis is Business Consultant en heeft een brede blik op organisaties. Door rollen variërend van business engineer tot productowner bevindt ze zich vaak op het gebied waar business en IT samenkomen.

Inge is analytisch sterk en communicatief vaardig. Sociaal en nuchter, gecombineerd met kennis en inhoud. Dat maakt haar een prettige sparringpartner voor zowel klanten als collega’s.

Willem Huitema

Consultant

Willem is al enige tijd werkzaam als project- en programmamanager bij diverse Acumen opdrachtgevers.

Zijn kracht is het reduceren van complexiteit om tot een optimale inrichting en implementatie van producten en processen te komen.

Sebastiaan Bovée

Consultant

Sebastiaan heeft zijn ruime ervaring opgedaan bij diverse financiële dienstverleners, veelal werkend op het grensvlak tussen business en ICT.

Zijn kracht is, zijn enthousiasme, het snel en gemakkelijk kunnen schakelen met mensen en hen voor zich te winnen. Hij houdt een scherp oog op het doel, proces en de inhoud.

Aukje Loenen

Consultant

Aukje is een consultant, werkzaam op de scheidslijn van business en IT en vindt een goede, efficiënte en sfeervolle samenwerking tussen beiden erg belangrijk.

Dit bereikt ze door haar analyserend vermogen te combineren met haar communicatieve, planmatige en coördinerende vaardigheden. Aukje is betrokken en flexibel en heeft een dienstverlenende instelling.

Joëlle de Bruin

Consultant

Joëlle heeft sterk analytisch vermogen. Zij wordt enthousiast van nieuwe oplossingen en technieken. Deze twee eigenschappen samen maken haar waardevol bij trajecten waar procesoptimalisatie een rol speelt.

Zij verdiept zich graag in complexe zaken. Hierdoor heeft zij een brede kennis van zowel verzekering inhoudelijke als technische oplossingen, zoals het STP raamwerk.

Yorick van den Haak

Consultant

Yorick heeft als consultant veel ervaring met het automatiseren van bedrijfsprocessen. Hij krijgt energie van het bedenken van nieuwe oplossingen en toepassingen voor het STP-raamwerk. Zeker wanneer deze oplossingen leiden tot de door de opdrachtgever gewenste procesverbetering. Yorick is in zijn functioneren sociaal en pragmatisch. Hij is zeer betrokken en zijn resultaatgerichte houding maken hem waardevol voor de opdrachtgever.

Willemijn Kwak

Consultant

Willemijn heeft als consultant ervaring in de organisatie en uitvoering van testmanagement, requirement management en verandertrajecten.

Willemijn is professioneel en resultaatgericht. Dit resultaat behaalt ze door haar omgeving mee te nemen in het proces. Haar organisatiesensitiviteit zorgt ervoor dat ze snel geaccepteerd wordt door verschillende lagen van de organisatie.

Henriek Kalumba

Consultant

Henrieke is klantgericht en creatief. Met haar enthousiasme en overtuigingskracht krijgt Henrieke een team mee in verandertrajecten.

Zij heeft oog voor de mensen om haar heen en zoekt daarmee de samenwerking bij zowel business als IT. Bij het adviseren en helpen ontdekken van wat de business nodig heeft, behoudt zij het overzicht over de keten.

Herman Schipper

Consultant

Herman is werkzaam als business consultant bij Acumen. Hij heeft ruime ervaring met het werken in de verzekeringsbranche en is hierin altijd bezig geweest met verschillende optimalisaties. Herman maakt makkelijk contacten, is communicatief sterk en leergierig. Zijn brede- en kritisch kijk op zaken maken hem een meerwaarde op een opdracht.

Fabian Westhoff

Consultant

Fabian is werkzaam bij Acumen als Business Engineer. Hij krijgt energie van het bedenken, vormgeven en ontwikkelen van interactieve boodschappen en producten voor een specifieke gebruiker.

Vernieuwend en verrassend bezig zijn is waar Fabian plezier in heeft. Zijn creativiteit, analytisch denken en technische kennis hebben tot positieve resultaten geleid. Het is voor hem altijd weer een uitdaging om een project perfect neer te zetten.

Stefan Fledderus

Consultant

Stefan is enthousiast en van nature gefocust op het menselijke aspect. Vanwege een interesse in zowel de business als de ICT is hij in staat op beide vlakken van meerwaarde te zijn.

Zijn kracht is het doorgronden van de verschillende wensen van stakeholders, dit stelt hem in staat om de juiste oplossing aan te dragen in complexe vraagstukken.

Jeroen van Aken

Consultant

Jeroen is werkzaam als Business consultant bij Acumen. Hij heeft ruime ervaring als schakel tussen business en IT in de verzekeringsbranche. Zijn kracht is zijn analytisch vermogen, waarmee hij complexe vraagstukken weet te reduceren tot een werkbaar proces of product.

Jeroen is enthousiast en oplossingsgericht, en weet hierdoor zijn omgeving mee te krijgen en te verbinden. Deze verbindende factor maakt hem waardevol voor de opdrachtgever.

Mohamed Rian

Consultant

Mohamed heeft uitgebreide kennis en ervaring opgedaan in de financiële sector. Hij is een professional en wordt enthousiast van het doorvoeren van procesverbeteringen in combinatie met het ontwikkelen van software.

Mohamed is een gedreven persoon die zich snel aanpast in de organisatie waar hij zijn opdracht uitvoert. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is analytisch sterk. Mohamed werkt graag in teamverband en haalt voldoening uit het ondersteunen en motiveren van zijn collega’s.

Ook deel uitmaken van ons team?

Heb je interesse in één van onze vacatures? We integreren jou graag in ons  team, zodat jij samen met Acumen een volgende stap in je ontwikkeling kunt nemen. Neem dan contact met ons op via vacature@acumen.nl.

Onze academy

De kennis en ervaring, die binnen Acumen is opgedaan voor het leveren van haar producten en diensten, heeft geresulteerd in een Best Practice. De werkwijze en methode & technieken die hieraan ten grondslag liggen zijn vastgelegd bij Traccia en omgezet in een leergang en een aantal masterclasses.

Traccia verzorgt opleidingen voor professionals die werkzaam zijn op het scheidsvlak van business en IT. De opleidingen gaan over enterprise architectuur, ontwikkelen onder architectuur, requirements engineering, informatieanalyse, procesontwerpen, knowledge engineering en verandermanagement.

Onze partners

Magniv is het zusterbedrijf van Acumen. Magniv is een jong en snelgroeiende organisatie met kwaliteitsprofessionals voor financiële dienstverleners. Wij hebben als doel ieder ontwikkel- en verandertraject van onze opdrachtgevers tot een succes te maken. Professionals van Magniv onderscheiden zich met sectorkennis en vakinhoudelijke kennis.

At Bizzomate, we want to offer innovative solutions that will bridge the gap between business and IT, while returning to IT the role of key player in realizing the organization’s ambitions and objectives.

Avola offers organizations efficient and state-of- the-art tools and methods for defining strategic and business change objectives, keeping focused on their realization and proactively adjusting them.

DXC Technology helps clients harness the power of innovation to thrive on change. For more than 60 years, we have successfully guided the world’s largest enterprises and government agencies through successful change cycles.

We take pride in our technology independence and our role as a trusted advisor. Our deep experience gives us a clear and confident vision to help clients navigate the future.