Acumen, Assessment

Assessments:

Meten is weten, het startpunt voor verbetering

Assessments:

Meten is weten, het startpunt voor verbetering

Inge Nijhuis

Succesvol veranderen

Kan jouw organisatie met verandering omgaan? Zijn jullie mensen in staat op een ander niveau te werken, en bereid te accepteren dat automatisering een deel van hun werk overneemt? Met een assessment brengen we jouw organisatie in kaart. Op het gebied van mens, business en techniek.

Vind jouw business potentieel met een assessment

Haalt jullie organisatie het optimale uit de bedrijfsprocessen? Lukt het tijdig in te spelen op veranderingen? Is jouw organisatie schaalbaar als dit nodig is? Zijn jullie klanten tevreden? Met een business- of agility assessment maak je de volwassenheid van jouw organisatie inzichtelijk en leg je verbeterpunten bloot.

“Acumen ontdekte een groot verbeterpotentieel op een van onze afdelingen. De implementatie van een centraal beheerportaal gaat ons veel tijd en geld besparen.”

MARCEL FRIJNS – CFRO UNIVÉ

Assessment

Er is een sterk groeiende behoefte van consumenten en werkgevers naar online dienstverlening van verzekeraars en assuradeurs. Het rendement in de markt staat onder druk en veranderingen volgen elkaar snel op. Positie in de markt behouden of verstevigen kan niet zonder een goede IT-voorziening. Maar hoe goed is de IT-voorziening van jullie organisatie eigenlijk? Natuurlijk doen jij en jouw collega’s er alles aan om klanten tevreden te houden. Maar hoe is de meetbare tevredenheid? Hoe efficiënt zijn de processen? Kan het sneller, beter, effectiever?

Er zijn drie goede redenen om voor een assessment te kiezen:

1. Volwassenheid van de organisatie
Aan de hand van een volwassenheidsmodel maken wij de volwassenheid van je organisatie inzichtelijk. Dat kunnen we doen met twee soorten assessments:
Business Assessment, gericht op mens en bedrijf of Agility Assessment, gericht op het IT-veranderproces.

2. Start van een verandertraject
Een assessment is een ideale nulmeting voordat we samen gaan werken aan procesoptimalisatie. De resultaten van het assessment vormen het uitgangspunt voor het vaststellen van het juiste implementatieplan. Is er sprake van een transitie naar kenniswerken of gaan we het Scaled Agile Framework (SAFe) toepassen? Het assessment laat zien waar voor jouw organisatie de winst is te behalen.

3. Benchmark
Een assessment laat zien hoe jullie organisatie presteert ten opzichte van de concurrent. We meten jouw performance en vergelijken die met een best practice uit de branche.

Meten is weten, kies voor inzicht

Inzicht maakt veranderen mogelijk. Dit assessment laat precies zien hoe jouw organisatie ervoor staat. Kies voor inzicht en maak snel een afspraak.

Op de koffie bij Acumen

Meer vernieuwing zien in je organisatie?