Acumen, Proces

Van productiewerk naar kenniswerk

Werk sneller, efficiënter en goedkoper door het automatiseren van processen

Van productiewerk naar kenniswerk

Werk sneller, efficiënter en goedkoper door het automatiseren van processen

Waarde creëren door procesoptimalisatie

Ben jij op zoek naar kortere doorlooptijden van klantverzoeken of een betere kostenratio? Kun je een nieuwe portefeuille aankopen, maar krijg je deze niet rendabel door de hoge kosten en complexiteit? Procesoptimalisatie is de oplossing.

René Beune

“Door procesoptimalisatie hebben we onze organisatie laten groeien, met gelijkblijvende kosten.”

Procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie is een breed begrip dat draait om efficiency door automatisering. Wij helpen organisaties de transitie te maken van productiewerk naar kenniswerk. Dit doen we door productiewerk in een digitale omgeving te automatiseren en repeterende handelingen door het systeem te laten uitvoeren.

Een voorbeeld: bij het accepteren van verzekeringen of behandelen van schades, kunnen veel processen geautomatiseerd gebeuren. Op basis van beslisregels wordt een case afgesloten in veel kortere tijd en zonder dat er menselijke handelingen nodig zijn. Bij organisaties met een hogere automatiseringsgraad zijn de doorlooptijden korter, is de afhandeling minder foutgevoelig en houden de mensen tijd over om ingewikkeldere gevallen te behandelen of echte aandacht te geven aan klanten die dat nodig hebben.

 

Jouw voordelen:

blurb_geel

Snellere afhandeling van klantverzoeken

blurb_geel

Minder foutgevoelig door minder menselijk handelen

blurb_geel

Ideaal voor het opvangen van piekbelasting

blurb_geel

Lagere kosten per verwerking

blurb_geel

Groei van portefeuille met hetzelfde personeel tegen gelijke kosten

blurb_geel

Meer sturen op risicoanalyse en klantspecifieker werken

De bewezen werkwijze

Wanneer wij aan de slag gaan met jouw procesoptimalisatie, beginnen we met een goede inventarisatie. Het Agility Assessment is gericht op de IT verandering, het Business Assessment op het gebied van mens en automatisering van de business. Hieruit volgt een rapport met aanbevelingen en dat is de start voor het vervolgtraject. Dat kan zijn het leveren van op maat inrichting van onze software, maar ook consultancy op het gebied van processen en werkwijzen of het opleiden van mensen. Wij kunnen de volledige implementatie verzorgen, inclusief het opleiden van mensen, het aanscherpen van de voorwaarden en zorgen dat het beleid in lijn is met de software. Ook na de implementatie blijven wij betrokken. We leveren onze software in licentie en zorgen dat deze up-to-date blijft. De wereld verandert continu en dus passen wij ook de beslisregels regelmatig aan. Wij hebben kennis van jouw branche, waardoor we de software goed kunnen beheren en jouw automatiseringsgraad op niveau houden.

“Acumen is niet zomaar een IT-leverancier, zij doorgronden wat wij hier doen, ze kennen de business.”

BEKIJK DE
KLANTCASES

De taal van de sector

Acumen is uniek, juist doordat we verstand hebben van mens, techniek en business. We zijn geen softwarebedrijf en ook geen consultant. Wij zijn de combinatie, met verstand van mensen, van techniek én van jouw business. Wij weten welke knelpunten er spelen in jouw branche en spreken de taal van de sector.

Wij hebben verschillende tools om in te zetten en werken op basis van best practices uit de praktijk. We hebben een bewezen trackrecord en uitgebreide ervaring op het gebied van onder andere verzekeraars, pensioenfondsen en financiële dienstverleners.

Op de koffie bij Acumen

Benieuwd naar de mogelijkheden?