De Goudse verzekeringen

Moeiteloos naar een hogere efficiëntie

sidebeeld_klantcases_home

De Goudse verzekeringen

Moeiteloos naar een hogere efficiëntie

De Goudse verzekeringen is een familiebedrijf dat zich richt op de zakelijke markt. De verzekeraar wilde een digitale inhaalslag maken waarbij ze klanten een portaal kunnen bieden om zelf digitaal hun verzekeringszaken te kunnen regelen. Acumen heeft een bewezen trackrecord in het opzetten van een IT-landschap voor de grootste verzekeraars in Nederland, dus wij waren voor De Goudse een logische partij om te benaderen.

De vraag

De Goudse verzekeringen had voor haar inkomensverzekeringen een verouderd administratief systeem dat moeilijk te verbeteren of te vervangen was. Ook was data heel versnipperd en onzuiver opgeslagen. Tegelijkertijd bestond de wens om te vernieuwen, de techniek te laten aansluiten bij het beleid en zo efficiënt mogelijk door te werken. Het doel was meer handelingen als werknemermutaties en verzuimmeldingen door de klant zelf in laten verrichten, zodat deze STP (Straight Through Processing) afgehandeld worden door het systeem.

 

Onze oplossing

Op basis van een agile assessment hebben we een IT-architectuur uitgewerkt voor De Goudse. Daarin schetsten we een beeld van het bestaande IT-landschap, een ideaal IT-landschap en een strategie om van A naar B te komen.

We bouwden een oplossing waarbij het oude systeem kon blijven bestaan, maar niet meer aangepast hoefde te worden. In het nieuwe inkomen beheerportaal is het wel mogelijk om verder te digitaliseren en zo de techniek te laten werken voor het bedrijf. Ook is alle bestaande data overgebracht naar het nieuwe beheerportaal waardoor de data nu helemaal is opgeschoond en centraal is opgeslagen.

“In korte tijd maakten wij een grote digitale inhaalslag. Met behulp van de expertise en software van Acumen benutten we onze mensen veel effectiever.”

Acumen was de perfecte partner omdat…

Acumen spreekt de taal van de verzekeraars en van de mensen die het werk doen in deze organisaties. Deze mensen zijn de belangrijkste schakel, zij moeten geholpen zijn met onze service. Acumen kent het beleid en de wetgeving waar zij mee te maken hebben. Daardoor nemen wij het merendeel van het werk bij de klant uit handen.

 

En nu?

Inmiddels hebben we een systeem geleverd voor de inkomensverzekeringen en daarbij de nodige koppelingen gemaakt naar gelinkte systemen. Alle klanten werken nu digitaal met dit systeem.

Ook snelle stappen maken met STP?

beeld_3

Neem contact op!

Remco de Jong helpt je graag op weg.

Meer over onze software

Onze software zorgt maximale efficiency en volledige focus op complexe dossiers.